"Critical Alignment Yoga"

                                                                                 docente:  Pascale Steensels

"Critical Alignment Yoga"  of "Back & Soul"

 

 

W e l k o m !

  

Back & Soul is mijn persoonlijke vertaling voor Critical Alignment Yoga en Critical Alignment Yoga Therapy. Het wordt tevens de naam mijn project waarmee ik deze yogavorm wil doorgeven en waarmee ik hoop mensen opnieuw te leren voelen van binnen uit.  

 

In onze huidige samenleving weten we dat  tijd en gezondheid onmetelijk waardevol zijn. Daar tegenover staat dat we geen halt kunnen toeroepen aan de vooruitgang die ons meeneemt. Door oneindige informatiestromen en uitdagingen, worden we meegesleept en verliezen we de verbinding met ons lichaam. We zoeken naar oplossingen buiten ons lichaam om tijds- en prestatiedruk de baas te blijven.   

 

Deze yogavorm werd ontwikkeld door Gert Van Leeuwen. Om het met zijn woorden uit te drukken is Critical Alignment een fysieke vorm van yoga in een meditatieve setting. Kort samengevat: Het verkennen van jouw lichaam met als basis je wervelkolom, het ontdekken van je beperkingen om van daaruit te groeien naar een fysiek welzijn gekoppeld aan mentale bewustwording.   

 

Het is werkelijk een boeiende tocht die alleen jij kan aanvatten.

 

H o p e  t o   s e e   y o u  // P a s c a l e

 

 

Wie ben ik ?

 

Pascale Steensels is mijn naam.  

Ik ben moeder van 3 jong volwassenen tussen 25 en 21 jaar en gehuwd met Johan Roels.

Op aanraden van mijn huisarts ben ik gestart met yoga. Een jaar later heb ik een klassieke opleiding tot yogadocent aangevat bij Yoga Academie Tula te Schoten.  

Met veel overgave heb ik deze 5-jarige opleiding beëindigd en heb nadien lessen zwangerschapsyoga, ontspannen met yoga en zachte flow yoga gegeven.

Enkele jaren geleden startte ik de opleiding Critical Aligment Yoga in Amsterdam, een verrijkende aanvulling voor de sterk filosofische opleiding die ik genoot. 

Gert Van Leeuwen, grondlegger van deze yogavorm, biedt een andere kijk op yoga zoals we die heden ten dage kennen.  

Yoga heeft mijn leven veranderd.  Leven in het hier & nu, veranderingen niet met angst het hoofd bieden maar vanuit innerlijk aanvoelen en het stilaan opbouwen van vertrouwen in mezelf, is wat yoga me bijbracht. 

En is het evenwicht dan toch even zoek ? 

Dan sta ik veel sneller terug op de 'rails'  door yoga beoefening.

 

H o p e  t o   g e t   t o  k n o w   y o u  a n d   i n s p i r e   y o u  // P a s c a l e

 

 

Lessen

Ben je op zoek naar een vorm van yoga die je lichaamsbewuster maakt of die je helpt je rugproblematiek te doorgronden ? Dan is deze les iets voor jou. Je leert dmv yoga tools om je lichaam sterker te maken, je adem hiervoor te gebruiken en stress uit je spieren af te laten vloeien zodat je een rechte houding kan aannemen als je staat en zit.  

 

H o p e  t o  b e  s u p p o r t i v e  o n  y o u r  w a y  // P a s c a l e

 

 

Wanneer ?

Elke maandag (behalve in schoolvakanties en op feestdagen).

Door de corona maatregelen kunnen er geen lessen georganiseerd worden

Waar ?

In het DAO Centrum, Turnhoutsebaan 30, 2390  Oostmalle

 

Kostprijs ?