top of page

Postnatale groepslessen moeder & baby

                                                                                 docent:  Anja Caers

Happy Baby Happy Mama

 

 

WAT?

 

Een gezellige workshop voor mama’s met hun baby

 
 
De eerste periode met een  baby is een periode van ups and downs maar evengoed ook van momenten van twijfel, onzekerheid, onmacht, verdriet of frustratie.  Een goede support en wat aanmoediging waarbij je samen met je baby gedragen voelt in een veilige groep met andere moeders, kan in deze periode erg veel betekenen.
Hieruit onstond het concept van de moedergroepen: informatieve workshops  samen met je baby.

in deze groep bespreken we verschillende thema's rond het eerste levensjaar met je baby en kan je terecht met al je vragen over het emotionele en fysieke welzijn van je baby en twijfels in het moederschap.   Het doel is je veel inzicht te geven in de fysieke aspecten van je baby, zoals spijsvertering/probleempjes reflux of krampen, slaapproblemen en in de emotionele behoeften van een baby.

We doorlopen verschillende thema's in een zich herhalende 8-wekelijkse cyclus waardoor je op elk moment kan instappen (als er plaats is in de groep).

 

HOE?

 

De opzet van de lessen is als volgt:

 

*Oefeningen

Oefeningen om je lichaam terug aan te sterken (voor je bekkenbodem, je bekkengordel, je buikspieren, yoga-oefeningen,…) die je tesamen met je baby kan doen

 

*Informatie

 

Heel veel informatie over je baby: De lessen worden afwisselend gegeven door baby-osteopate Anja Caers en doula/draagconsulente Leen Leysen: elke les wordt een ander thema uitgewerkt en krijg je de kans om al je vragen te stellen aan Anja en Leen zoals:

 

-Zou ik mijn baby verwennen als ik hem te veel pak?

-Wat is het voordeel van een draagdoek?  Hoe integreer ik dit in het dagelijks leven?  Gaat mijn baby nog in een bedje willen als ik hem dit gewoon maak?

-Wat is inbakeren?  Is dat voor elke baby goed of niet?  Hoe doe je het?

-Hoe slaapt een baby?  Wat doe ik best: samen slapen of meteen in een apart bedje?

-Welke signalen geeft een baby? Wat zijn zijn behoeften?  Hoe zie je of je baby moe is,  honger heeft, krampjes heeft  of reflux?  Wat kan ik doen als mama?

-Wat kan ik doen als mijn baby ontroostbaar huilt?

-Wat als mijn baby niet in slaap geraakt of altijd hazenslaapjes doet? 

-Wat kan ik doen als hij overprikkeld is? Hoe kan je op vraag voeden en toch meer  regelmaat geven?

-Hoe kan ik mijn baby masseren?

Ook met vragen rond voeding/borstvoeding/flesvoeding/indikkingsmiddelen/vaste voeding kan je bij ons terecht.

Twijfels bij een pasgeboren kindje zijn heel normaal.  Er zijn vaak zoveel uiteenlopende meningen, methoden en visies die vaak haaks op elkaar staan dat je als mama soms het bos niet meer door de bomen ziet.

Toch is er geen ‘goed’ of slecht’ : elke baby is anders en jij als mama bent 24u met je kindje samen en kent je baby ook als de beste.  Maar door goed geinformeerd te zijn en inzicht te krijgen in baby’s, zal je merken dat het een stuk makkelijker wordt om te leren vertrouwen in je moedergevoel en voor jezelf te beslissen wat te doen in welke situatie.

 

 

*Kans om ervaringen uit te wisselen met andere mama’s

 

WANNEER?

Elke donderdag van 10u tot 11.15u.  Geen les op officiële verlofdagen of tijdens herfst-, kerst-, krokus- en paasvakantie.

Kijk hier voor data en thema's.

Je kan doorlopend instappen van zodra je bevallen bent, omdat de verschillende thema's elke 8 lessen terugkomen.

 

 

WAAR?

 

In het DAO-centrum, Turnhoutsebaan 30, Oostmalle (1e verdieping).

 

 

PRIJS?

 

150 euro voor de volledige 8 lessen-reeks.

 

 

 

Omdat we iedereen graag aan bod willen laten komen tijdens de lessen en iedereen aandacht willen geven, houden we de groep beperkt.  Wil je alvast een plaatsje reserveren, stuur een mailtje naar info@happybabycoach.com

 

Ben je zwanger, pasbevallen en heb je interesse?

 

Like alvast de pagina happybabycoach (klik hier) dan blijf je op de hoogte van ons aanbod voor mama & baby!

Meer info over je baby? Neem een kijkje op www.happybabycoach.com

bottom of page