top of page

CAY: Yoga voor rug- en nekklachten

Critical Alignement Yoga

Critical Alignement, een vorm van yoga die is komen overwaaien uit Nederland, wint steeds meer aan populariteit in België. Sinds enkele jaren geeft docente Pascale Steensels dit met veel enthousiasme in het DAO-Centrum te Oostmalle en heeft inmiddels al verschillende trouwe cursisten. Wat maakt deze vorm van yoga zo interessant ?

Stijve nek of zwakke onderrug?

Wat kenmerkend is aan deze vorm van yoga, die ontwikkeld is door Gert Van Leeuwen, is de werkwijze waarop met de uitlijning van het lichaam wordt omgegaan.

Critical Alignment Yoga richt zich op het skelet en de wervelkolom staat hierbij centraal.

Wanneer je lichaam optimaal is uitgelijnd wil dat zeggen dat je in alle vrijheid kan bewegen. Veel mensen ervaren wel ergens in hun wervelkolom een 'zwakte' of misschien wel een erg vastzittende structuur: een gevoelige nek, spanning in de schouders, een 'kromme' rug, een zwakke onderrug of uitstralingspijnen in armen en benen.

Typerend is dat Critica Alignement Yoga (CAY) hierop gaat inwerken vanuit het perspectief van bewegingen en dus een uitermate geschikte vorm van yoga is voor mensen met nek- en rugklachten.

Er worden verschillende tools gebruikt om op zoek te helpen gaan naar de grenzen van jouw lichaam en nét daar te werken waar je lichaam het nodig heeft.

Daarom is deze vorm van yoga een perfecte aanvulling van therapieën zoals osteopathie of acupunctuur. Geen excuus meer om niet aan yoga te doen dus!

Wil jij graag vrijer gaan leven en bewegen?

Start dan met Critical Alignement yoga! Je gaat op zoek naar de verbindingen binnen je lichaam die beweging doorgeven en er één vloeiende beweging van maken. Hierbij leren we gebruik maken van lichaamsgewicht, zwaartekracht en ademhaling. Critical Alignment tools helpen ons hierbij en worden allemaal besproken tijdens de workshop. Tijdens het beoefenen ervan kom je in aanraking met je lichaamsbeperkigen, stijfheid en zelfs immobiliteit in jouw lichaam. Wanneer je deze confrontatie aangaat, heb je moed, mededogen met jezelf en verbintenis met anderen nodig zodat je opnieuw vanbinnen uit kan gaan voelen. Hier start het proces van verandering dat alleen jij zelf ingang kan zetten. Begrippen als ruimte, tijd, alertheid worden weer tastbaar. Je zal merken wanneer je lichaamsbewust zijn groeit, je mentale bewust zijn ontwaakt en/of groeit, meer bepaald de invloed van je denken op je zijn. Het is een boeiend en uitdagend pad!

Wanneer ?

Elke maandag (behalve in schoolvakanties en op feestdagen). We starten terug op maandag 2/09/2019. Bekijk alle data hier.

-van 18u30 tot 1945u

-van 20u tot 21.15u

Waar ?

In het DAO Centrum, Turnhoutsebaan 30, 2390 Oostmalle

Kostprijs ?

Proefles 5 euro

Kostprijs per trimester wordt berekend op het aantal lessen aan 12 euro/keer.

Bij trimesteriële betaling is je plaatsje gereserveerd.

Een losse les kost 15 euro. Dit kan indien er plaats is.

Docente: Pascale Steensels.

Meld je aan via dao-centrum@live.be

We hopen jou daar te verwelkomen!

Pascale Steensels & DAO-TEAM

Dao-Centrum

Turnhoutsebaan 30

Oostmalle

dao-centrum@live.be


Archief
Zoeken op tags
No tags yet.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page