top of page

Zwangerschapsyoga: nieuwe reeks!


Zwanger zijn is een bijzondere tijd. Je lichaam is in volle bloei. Wat is er mooier dan een kindje in je buik te voelen groeien? Natuurlijk kunnen er ook fysieke kwaaltjes de kop opsteken. Als vrouw moet je je op zoveel vlakken aanpassen aan dit nieuwe leven: lichamelijk, geestelijk en emotioneel.

Waarom zwangerschapsyoga?

In de lessen zwangerschapsyoga staan we stil bij de veranderingen die je lichaam ondergaat en hoe we hiermee kunnen omgaan. De oefeningen helpen je:

  • bewust je zwangerschap te ervaren

  • begrijpen hoe je lichaam zich aanpast aan de noden van je baby

  • te ontspannen tijdens de zwangerschap en meer comfort te ervaren

  • je soepeler en (veer)krachtiger te maken

  • je voorbereiden op de bevalling en vol vertrouwen te zijn

  • verschillende houdingen en ademhalingsoefeningen om de pijn op te vangen en je te helpen overgeven

  • tijd nemen voor jezelf en de verbondenheid te voelen met je kleine schatje

Vertrouwen in je lichaam

Het is belangrijk om tijdens de zwangerschap de tijd te nemen om in connectie te gaan met jezelf en je kindje. We genieten samen van op-en-top vrouw zijn en reiken oefeningen aan die je zowel prenataal als postnataal kan gebruiken.

Hoe meer je je lichaam echt leert aanvoelen, inzicht krijgt hoe jouw kindje groeit in je buik en het samenspel van jou en je baby tijdens de verschillende fasen van de bevalling begrijpt, hoe makkelijker het zal zijn je innerlijke rust en vertrouwen te vinden en hoe meer de hormonen die nodig zijn om te bevallen vrij zullen komen.

Ervaring nodig?

Ervaring in yoga is helemaal geen must! De oefeningen worden zorgvuldig opgebouwd en wekelijks wordt meer en meer ingegaan op alle veranderingen in je lichaam.

Of je nu soepel bent of niet, al rond bent of nog een klein buikje hebt, sportief bent of niet,....maak je geen zorgen: het gaat erom je eigen grenzen te leren aanvoelen en op te zoeken, je lichaam te leren kennen, contact te maken met jezelf en met je kindje. Hoe beter je je lichaam voorbereidt op de bevalling, hoe meer vertrouwen je erin zal hebben.

Vanaf wanneer?

Je bent welkom vanaf 12 weken zwangerschap!

Ook doen we een partnerles, zodat je partner mee betrokken wordt en weet wat hij/zij kan doen om jou optimaal te ondersteunen tijdens de bevalling.

Een fantastische bevalling kan niemand je garanderen, maar goed voorbereid zijn is al een grote stap vooruit!

De lessen worden gegeven door Leen Leysen.

Om de 10 weken start er een nieuwe groep op woensdagavond maar ook de zaterdagochtend-groep start elke 10 weken opnieuw.

Omdat beide groepen niet gelijk lopen, is er meestal snel mogelijkheid om te starten.

Start volgende reeks op zaterdag: 4 augustus 2018

Start volgende reeks op woensdag: 5 september 2018

Voor exacte data, uren, prijzen en meer info, klik hier.

Leen Leysen, Doula, zwangerschapsyogadocente, draagcosulente

Pssss: Voor jonge mama's hebben we, naast de FB-pagina van DAO-Centrum ook een erg leuke website www.happybabycoach.com en FB pagina 'Happybabycoach' vol tips en adviezen over je baby. Neem zeker een kijkje!


Archief
Zoeken op tags
No tags yet.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page