Voedings- en familieopstellingen


Heb je een haat-liefde verhouding met eten? Wil je eindelijk verlost geraken van die extra kilootjes? Ben je het beu om heel je leven 'op dieet te zijn'? Lukt het je maar niet om een gezonde levensstijl vol te houden? Dan is een voedingsopstelling wat voor jou! 🍏🍎🍐🍊🥒🥑🥦🍆🥗

Waarom lukt het veel mensen niet om af te vallen?

Greet de Reys, diëtiste, orthomoleculair therapeute en familie-opsteller, heeft een bijzondere passie voor pure voeding en gezondheid.

Doorheen al de jaren waarop ze mensen begeleidde naar een fitter lichaam, ondervond ze dat de meeste mensen in theorie wel weten wàt ze moeten eten om gezond/slank/fit te worden, maar er desondanks niet in slagen een gezonde levensstijl lang vol te houden: emo-eten, eten uit verveling, snoepen uit gewoonte, zichzelf uithongeren en dan binge-eten, ...

Onderliggende oorzaak Greet, die zelf ook een emo-eter was, is zich heel sterk gaan verdiepen in de onderliggende oorzaak van dit fenomeen. Ze volgde zeer diverse opleidingen, waaronder o.a. Sana Coach en KPNI, maar haar grootste kracht zit de aanpak van de (vaak onderbewuste) emotionele kant. Met haar achtergrond van familie-opstellingen, ging ze specifieke opstellingen doen rond het thema voeding en merkte ze dat dit voor veel mensen een grote 'switch' kon brengen.

Wat je soms al langer meedraagt Patronen die zich in je leven herhalen, staan vaak in verbinding met de onderlinge verhoudingen in je familie van herkomst. Die hebben vaak onbewust een grote invloed op het gedrag dat je vertoont, de drang die je voelt en de keuzes die je maakt in je huidige leven. Door mensen los te koppelen van het dwangmatig en terug voeling te geven met wat hun lichaam werkelijk nodig heeft: voeding in plaats van vulling, krijgen ze weer controle over hun eetgedrag en de regie over hun lichaam.

Familie-opstellingen

Wat is een familie-opstelling?

Familieopstelling is een prachtige methode die ontwikkeld is door Bert Hellinger en inmiddels al vaak succesvol werd toegepast om antwoorden te krijgen op belangrijke levensvragen.

Tijdens een familieopstelling kom je op soms op de meest verbluffende manier in contact met je ‘familieziel’ en krijg je inzicht in de aanleiding tot verstrikkingen waarin je mogelijk vastloopt. Of we het willen of niet, ons gezin, onze familie en onze voorouders spelen een veel grotere rol in ons leven dan we vaak beseffen.

Een familie-opstelling kan licht schijnen op de grotere context van het familiesysteem waarmee je verbonden bent. Ze verbinden je op diep niveau met de kern van de kwestie en onthullen een pad naar transformatie. Een weg om je vrij te maken van oude belemmeringen, in eerbied en verbinding met je wortels.

Hoe werkt een familieopstelling?

Om deel te nemen aan een familie-opstelling, is het niet nodig dat je familie aanwezig is of zelfs mensen die je kent, al mag dit natuurlijk wel. Tijdens één opstelling is er 1 vraagsteller, die eerst kort vertelt rond welk thema hij vastloopt. De andere mensen in de groep fungeren dan als representant: dit wil zeggen dat ze iemand uit het systeem van de vraagsteller zullen vertegenwoordigen: bvb de vraagsteller zelf, diens vader, moeder, ..

De vraagsteller zelf bepaalt in samenspraak met de begeleider wie welke rol krijgt en stelt vervolgens de representanten op in de ruimte: dit gebeurt niet voorbedacht maar spontaan en intuïtief, met de aandacht naar binnen gericht. Deelnemers aan een opstellingsnamiddag op hun beurt zijn vrij om al dan niet in te gaan op een uitnodiging voor een rol in het opgestelde systeem.

Dynamisch proces

Wat dan gebeurt, is telkens opnieuw een grote verrassing. De plaats, de rol en de eigenschappen van de representanten komen als het ware spontaan tot leven, in verbinding met het opgestelde familieveld. Dankzij deze verbinding komt er belevingsinformatie vrij bij deze personen, waar ze zelf niet van hoeven begrijpen waar ze vandaan komt. Er komt inzicht in de kern van de kwestie.

Een proces ontvouwt zich, vastgeroeste patronen krijgen ruimte, hun oorzaak krijgt bestaansrecht. Representanten krijgen een nieuwe plek. Ze krijgen woorden (spontaan of aangeboden) die een helende beweging ondersteunen. Nieuwe inzichten dienen zich aan.... Dit proces kan zeer helend zijn en zowel tijdens als na de opstelling nog lange tijd kan nawerken.

Vraagsteller Als vraagsteller staat je vraag tot groei centraal. Het hoeft dus niet een vraag te zijn met betrekking tot je familie. Voorbeelden van thema's kunnen zijn:

 • ​Wat maakt dat ik mezelf zo blijf volstoppen met zoetigheid/zoute snacks/...?

 • Waarom kan ik geen neen zeggen?

 • Waarom hou ik een dieet niet vol?

 • Waarom kies ik altijd het ongezonde?

 • Waarom heb ik zo'n drang naar zoetigheid?

 • Waarom heb ik het gevoel dat alles wat lekker is, ongezond is en vice versa?

 • Waarom pijnig ik mezelf zo door me uit te hongeren?

 • Waarom lukt het me niet om af te vallen?

 • Wat maakt dat ik niet afval, hoewel ik toch héél gezond of weinig eet?

 • Wat wil mijn overgewicht me vertellen?

 • ....

Natuurlijk mag je vraag ook los staan van het thema voeding/gewicht. Uiteindelijk zal de opstelling toch steeds zodanig evolueren dat datgene aan bod komt, wat op dat moment in jouw leven ook nodig is om aangepakt te worden.

Representant

Ook als je zelf geen vraag inbrengt, kunnen voedings- of familieopstellingen je leven verrijken. Je krijgt de vrijblijvende gelegenheid om mee te voelen in het systeem van de vraagsteller. Vaak verwonder je je hoezeer jouw eigen zoektocht resoneert met de plek waarvoor de opstelling je uitnodigt.

Je wordt meegenomen in de helende beweging die in de opstelling ontstaat. Je vindt er inspiratie voor je eigen groeiproces.

Waar, wanneer, prijs ?

Deelnameprijs voor één opstellingsnamiddag: 40 euro als representant, 80 euro voor wie een eigen opstelling vraagt. De opstellingen gaan door in het DAO-Centrum te Oostmalle, Turnhoutsebaan 30, meestal op zondagnamiddagen.

De eerstvolgende middag gaat door op zondag 16 november 2019.

Voor meer info, data en aanmeldingen, klik hier.

Wil je liever een 1 op 1 opstelling? Ook dat is mogelijk.

Maak een afspraak met Greet de Reys via deze link (je komt op de website van ACVO-Health Centrum, scrol naar onder tot je bij Greet komt!)

Voor prijs, data & aanmelden: kijk hier (onderaan de pagina).

DAO-centrum

Turnhoutsebaan 30

2390 Malle Greet de Reys (ook individuele afspr)

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==

Op de hoogte blijven van alle workshops en cursussen?

Volg ons op FB!

Meer weten over onze workshops in het DAO-centrum?

Neem een kijkje op www.dao-centrum.be!

Heel graag tot ziens!

#afvallen #vermageren #eetproblemen #eetbuien

Archief
Zoeken op tags
No tags yet.
Volg ons
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square