Workshop Reiki I


Reiki is een Japans begrip. Letterlijk vertaald betekent het eigenlijk “Universele Energie”. Klinkt dat wat zweverig? Mogelijk... Nochtans heeft iedereen deze levenskracht in zich. Eens je ervan bewust wordt en in contact mee komt, kan je deze kracht aanwenden voor je eigen welzijn of voor het welzijn van anderen.

Hoe gaat Reiki in zijn werk?

Bij Reiki gaat het niet zozeer om ingewikkelde technieken. De overdracht van energie tussen gever en ontvanger vindt plaats via je handen, die op het lichaam worden gelegd. Het mooie is dat de universele energie een zekere 'intelligentie' heeft en precies weet waar het lichaam nood aan heeft.

Sommige plaatsen in het lichaam zullen een teveel aan energie hebben en deze willen ontladen, terwijl andere plekken een tekort hebben dat moet aangevuld worden. Het leukste is om zelf te ervaren wat deze kracht allemaal kan doen! Daarom organiseren we in het DAO-Centrum regelmatig workshops, zodat jij het ook kan ervaren en leren.

Wat leer je in de cursus Reiki I ?

In de cursus leer je technieken om bijvoorbeeld stress te verminderen, om je kinderen beter te helpen slapen, om spanning weg te nemen of om pijn te bestrijden (zowel lichamelijke als emotionele pijn).

In deze cursus staat zuiveringen op lichamelijk, emotioneel, mentaal en intuïtief niveau centraal. Hierdoor word je steeds gevoeliger voor energiestromingen in jezelf, in anderen en wat ze betekenen. Tevens komt de totaalbehandeling aan bod, deze bestaat uit een aantal verschillende handposities verspreid over het gehele lichaam, uitleg over de Chakra’s en deze in evenwicht brengen.​

Er is helemaal geen voorkennis nodig!

Je krijgt kans om vragen te stellen en kritisch naar het hele gebeuren te kijken. Uiteraard mag je ook zelf ervaren hoe een reiki behandeling voelt!​

Op de laatste bijeenkomst ontvang je een certificaat waaruit blijkt dat je de 1e reiki graad (SHODEN) bezit.

Dit geeft recht om, daar waar Reiki gegeven wordt, te starten met Reiki 2 (OKUDEN).

Reiki II

Voor mensen die de cursus Reiki I al hebben gevolgd (in het DAO-Centrum of elders), wordt regelmatig ook de Reiki II georganiseerd.

Tijdens de tweede graad maak je o.a. kennis met de symbolen, leer je ermee werken en verken je de energie die daarbij hoort. Vele mensen ervaren dat ze na een periode van oefenen toe zijn aan een verdieping. In deze workshops krijg je meer zekerheid en stevigheid in het werken met universele energie.

Ook leren we hoe je Reiki op afstand kan toepassen, zoals bijvoorbeeld bij je kindje dat voor het eerst op schoolreis of uit logeren gaat, je tiener met enorme examenstress of een familielid dat ziek is.

Interesse?

Dan ben je van harte welkom!

Data

Reiki I

Deel 1: zondag 11/11/18

Deel 2: zondag 25/11/18

telkens van 9.30u-12.30u

Prijs: 150 euro.

Reiki II

Data voorlopig nog niet bekend.

Plaats

Dao-Centrum, Turnhoutsebaan 30, Oostmalle

Docent

De cursus wordt gegeven door Patrick Claes, energetisch osteopaat met meer dan 25 jaar ervaring in energetisch werk.


Uitgelichte berichten
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recente berichten