top of page

Energetische Osteopathie

Ontwikkeld door Patrick Claes D.O.

Een methode die zoekt naar ieders unieke code,

deze ontcijfert en zo de diepere oorzaak van de klachten opspoort.

DAO_Centrum_Logo-element.png
Filosofie

 

Elke behandelingsmethode heeft talloze manieren om correctie en evenwicht te brengen. Maar hoe kunnen we kiezen welke technieken we achtereenvolgens op de patiënt mogen toepassen? Elke persoon die in behandeling komt wil hetzelfde: totaal fysiek, emotioneel,  psychologisch geluk. Allen willen pijnvrij zijn en bruisen van energie. Wat hen naar een therapeut brengt is het gevoel dat hun leven op dat moment niet beantwoordt aan dat verlangen

Piramide.png

Meestal zal elke behandelingsmethode 1 of 2 systemen bewerken in het lichaam. Massagetherapeuten werken met spieren, lymfe of het circulatiesysteem. Een craniosacraal therapeut werkt op de dura en de craniale verbindingsfuncties, een fasciatherapeut ziet de fascia als de sleutel, in de shiatsu en acupunctuur is de energiebalans de focus, ...

Alle methoden hebben een bepaald succes, maar elke methode kent ook een groep van mensen die totaal niet reageren. Ondanks duidelijke correcties voelen de mensen zich niet beter en blijft hun pijn aanwezig:

De reden voor dit fenomeen kan zijn dat de symptomen en dysfunctie die  behandeld worden niet de prioriteit zijn in het genezingsproces van de patiënt. Wat betekent dat het balanceren en corrigeren niet in de juiste volgorde gebeurt.

 

Het menselijk systeem werkt als een cijferslot, het vraagt dat wij als therapeuten ontdekken en voelen wat de juiste behandelingsvolgorde is zodat we de prioriteit kunnen aanpakken. Zoals bij een echt cijferslot gebeurt er niets als we de juiste nummers in de verkeerde volgorde draaien.

De gezondheidspyramide

Wil het lichaam in gezondheid verkeren moet alvast de basis goed zitten. Deze basis, oftwel de 'driehoek van de gezondheid bestaat uit 3 zijden die in optimale toestand mooi in balans zijn met elkaar, zodat de energie kan stromen, zodat we bruisen van energie, van leven, fit en gezond zijn, ... Om de balans te herstellen, gebruikt Patrick diverse methodes, waaronder de belangrijkste zijn:

432A3F0E-C56A-44A9-AE76-D10008BD870E_1_105_c.jpeg

Osteopathie


Osteopathie is een behandelmethode, die zich richt op het herstel van een verstoord evenwicht binnen het lichaam (tussen gewrichten, spieren, organen, bloedvaten, zenuwen,...)Centraal in de osteopatische behandeling staat het opsporen en verhelpen  van de oorzaak van bewegingsverlies, zowel op pariëtaal, visceraal en/of cranio-sacraal gebied. = Mechaniek

Kinesiologie

 

Kinesiologie is een methode waarbij via spiertesten vragen worden gesteld aan het lichaam. Een spier is zwak of sterk, de vraag wordt positief of negatief beantwoord. Hiermee kan men het lichaam doorlichten en tevens een tal van voedingsproducten, kruiden, orthomoleculaire producten, allergieën, bloesems, enz... uittesten.

= Biochemie

43e257_8ec1174befba883f7cc36af36a615914.jpg_srz_p_450_305_75_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srz.jpe

Shin Tai (= bron lichaam) werkt sterk in op het centrale informatie-kanaal (gouverneur & conceptie meridiaan). De expressie van onze levenskracht wordt bepaald door de conditie van dit centrale kanaal dat onze totale energie reguleert. Bij behandeling van dit kanaal komen verschillende stress-lagen naar de oppervlakte, welke in ons onderbewuste zitten opgeslagen, waar we onze levenskracht vasthouden.

= Emotie/Energie

Door o.a. deze drie systemen op een vrij unieke wijze te combineren, is Patrick erin geslaagd een totalere behandelingsmethode op punt te stellen, met als doel een balans te creëren op alle zijden van de driehoek, wat de gezondheid enkel ten goede komt. Door deze 3 zijden in balans te brengen creëert hij de mogelijkheid om de persoon naar een hoger trillingsniveau te begeleiden, spiritueel te doen groeien (volgens de piramide van de gezondheid). Deze verfijnde manier van werken ontwikkelde hij door jaren ervaring en past hij toe sinds 1997 hij noemde het “energetische osteopathie” omdat het de filosofie en de toepassing van osteopathie naar een hoger level tilt. 

 

Via zijn eigen kinesiologische testmethode (Simplified Kinesiology) gaat hij het lichaam decoderen en de optimale behandelingsstrategie opsporen gebruik makend van verschillende behandelingstechnieken die hij met de jaren heeft bestudeerd en nog steeds verder blijft uitzoeken (Professionele kwalificaties)

 

Elke therapie heeft zijn waarde de vraag is steeds welke therapieën zijn op dit moment voor de patiënt aan de orde dit om het lichaam de kans te geven zichzelf te genezen. 

 

De zoektocht naar deze balans, deze harmonie is het gene wat hem steeds drijft en uitdaagt in zijn dagelijkse behandelingen, zowel bij mens als dier.

 

Ons lichaam is een wonderlijk organisme, zelfs wanneer je er niet goed voor zorgt doet het zijn uiterste best om je toch gezond te houden. Maar het zelfhelende vermogen van je lichaam is niet oneindig. Het is belangrijk dat je je lichaam zo goed mogelijk in balans houdt. Af en toe een kleine revisie kan wonderen doen, het kan er voor zorgen dat je moeilijke tijden te boven komt en gezondheidsproblemen in de toekomst kunt voorkomen.

 

Het lichaam is veel meer dan allen maar vlees, bloed en beenderen. ‘t Is tevens het voertuig van onze ziel, het verdient RESPECT. Ons lichaam is de meest geavanceerde creatie die er bestaat. Alles wat er zich op fysiek, biochemisch, emotioneel, mentaal, spiritueel, en ander vlakken afspeelt wordt ervaren omdat we juist een lichaam hebben. Elk lichaam is UNIEK en moet dan ook op een UNIEKE manier behandeld worden, gedecodeerd om zo de BALANS te herstellen en GEZOND te blijven. 

 

 

Info: patrick@dao-centrum.be

bottom of page