top of page

Hoe kan je negatieve gedachten ompolen?


Het stond al even op mijn verlanglijstje: één week Critical Alignment Yoga onder leiding van Gert Van Leeuwen (grondlegger van Critical Alignment Yoga), die je steeds weer mee weet te nemen in zijn bezieling. Zijn betrachting is:

  • Je opnieuw van binnenuit ruimte, hoop, alertheid en focus laten voelen

  • Gevoelens die we allen bij naam kennen echt in jezelf gewaarworden, zonder dit te laten influisteren door ons verstand of onze gedachten

  • Je lichaam met zijn beperkingen leren kennen en van daaruit teruggaan naar het moment voordat stress zich erin vastzette

Ik hoor je denken: ‘ Is dat wel mogelijk’?

Een gevulde dag

Vier lessen van 2 uur. Ja hoor, het was doorzetten geblazen! Toch voel ik hoe gaandeweg het commitment aan mezelf vruchten afwerpt. Hoe vaak laten we iets voor wat het is? Vol overtuiging klinkt het dan: ‘Dat is niets voor mij!’

En terwijl we het uitspreken, knaagt het al.

De confrontatie

Onder die fysieke, emotionele en mentale confrontatie zat één rode draad die Gert ons met zijn wonderbaarlijke bezielde woordenschat liet aanvoelen:

"Hoe kan je negatieve gevoelens verbinden en/of omzetten naar positieve gevoelens?"

Dit vroeg om een MINDSHIFT: om niet altijd zomaar op te geven als je in gedachten een gevarendriehoek ziet opkomen, maar te weten wat te doen als je pijn voelt en hoe je opnieuw beweging in dat deel van je lichaam kan toelaten door gedoseerd en voorzichtig door de pijn heen te gaan.

Terug je lichaam bewust voelen

De vurige warmte die ontstaat nadat je langere tijd op één van de yogatools ligt of beweegt, maakt je lichaam en alle onderdelen ervan terug tastbaar.

Jawel ik heb heupen, een borsteen, een staartbeen die ik zelf kan aansturen samen met de techniek die critical alignment yoga mij aanreikt!

Ompolen van negatieve emoties

Doorheen de lessen ontstaan negatieve gevoelens als vanzelf. Ik hoef er echt niet om te vragen… Met een flinke dosis focus start de bewustwording om negativiteit om te zetten en/of te verbinden met positiviteit.

Hoe?

  • Jezelf in alle stilte durven observeren

  • Leren nadenken over je observatie

  • Je kwetsbaarheid durven toegeven

  • Veerkracht voelen door commitment

Het zit niet mee…

Natuurlijk zijn er mindere dagen en roept mijn lichaam soms STOP!! Negatieve emoties halen daaruit hun voordeel. Ze denken niet na en nemen me gewoon mee op een ritje roller coaster vol negativiteit. En na de rit ? Uitgeput en verdrietig …

Ik leerde dat deze gevoelens meestal berusten op herinneringen en/of vroegere ervaringen. Ze hebben niets te maken met de nieuwe situatie die zich nu voordoet.

Negatieve gevoelens brengen me in een negatieve gemoedstoestand maar ik krijg inzicht in de verandering. Ikzelf lig aan de basis van die verandering en moet gaandeweg lichaamsbewuster leren worden!

Het proces van verandering

We beseffen maar half hoe geconditioneerd we leven, denken, sporten, praten en voelen…

Critical aligment yoga start jouw proces van verandering.

Je kan opnieuw lichtheid, ruimte en alertheid voelen, niet met je gedachten maar echt van binnenuit met je lichaam, het huis waarin wij wonen.

And it FEELS so GOOOOOD !

Interesse?

Neem deel aan een losse workshop op 5 september of 10 september.

Wekelijkse lessen zijn elke maandagavond. Je schrijft in per trimester. Meer info kan je hier vinden of op de website www.dao-centrum.be.

Inschrijvingen: dao-centrum@live.be

I hope to see you, to get to know you, to inspire you and to be supportive on YOUR way

Pascale,

Critical Alignment instructor


Archief
Zoeken op tags
No tags yet.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page